Blackjack regels

Heb je nog nooit eerder een potje Blackjack gespeeld? Het is dan slim als je weet wat de Blackjack regels zijn. De regels zijn voor sommige spelers in het begin een beetje ingewikkeld. Je hebt geen flauw idee hoe het spel nu echt gespeeld wordt. Het is dan fijn als je even uitgelegd krijgt hoe je het spel moet spelen. Wij hebben het spel even voor je uitgelegd.

De basis

In de basis neem je het op tegen de croupier. Het is de bedoeling dat de croupier of speler zo dicht mogelijk bij de 21 punten komt. Dit doe je door kaarten te trekken. Je moet alleen wel op tijd stoppen met kaarten pakken. Als je over de 21 punten heengaat krijg je een burst. Je bent dan meteen af en kan alleen hopen dat dealer hetzelfde overkomt.

Er is ook een manier om direct te winnen en dat is als je een Blackjack pakt. Je hebt een Blackjack als je met twee kaarten 21 punten pakt. Tenzij de croupier ook 21 punten heeft win je altijd direct met een Blackjack.

Punten tellen

Volgens de Blackjack regels punten tellen is nodig om te weten wanneer je het beste kan stoppen met kaarten pakken. De kaarten met een cijfer erop hebben gewoon het aantal punten van het cijfer dat erop staat. De vrouw, heer en boer zijn alle drie tien punten waard. De aas is 11 of 1 punt waard. De waarde van de aas is naar keuze. Als je bijvoorbeeld met 11 punten er over de 21 punten heengaat wordt de aas automatisch 1 punt.

Op basis van deze punten kan je een Blackjack scoren. Dit doe je met een heer en een aas. Je hebt dan volgens de Blackjack regels in één keer 21 punten.

Inzetten en kaarten pakken

Voordat het spel begint moet je volgens de Blackjack regels inzetten. Bij elk spel staat aangegeven wat de minimale en maximale inzet is. Met de digitale fiches kan je dit neerleggen en op de draai

blackjack regels

knop drukken. Je krijgt nu twee kaarten en de croupier pakt voor zichzelf twee kaarten. Eén kaart is omgedraaid, zodat je niet exact weet wat de beginscore is van de croupier. Je mag nu net zolang kaarten pakken tot je op stop drukt of over de 21 punten heengaat en af bent.

Kaarten pakken is gratis, maar let op dat je er niet overheen gaat. Probeer zo altijd de croupier te slim af te zijn en op tijd te stoppen. Hou dus rekening met de Blackjack regels bij het kaarten pakken en punten tellen.

Privacy Policy